Mindennapi Dolgaink

Mindennapi Dolgaink

Idegesítő álláshirdetések

2016. december 13. - A girl has no name

 

 Van az úgy, amikor az ember már egy ideje figyeli az állásokat, hogy egyszer csak kiég.

Egy idő után észreveszi, hogy még a kreativitást igénylő pályázatok túlnyomó része is végtelenül sablonos, egymás mellé ésszerűtlenül és átgondolatlanul pakolt szavak mind az elvárások, mind az „amit nyújtunk” rész tekintetében. Ráadásul nagy részükben teljesen ugyanaz a metódus, mintha csak egymásról másolnák őket.

És hogy miért olyan fontos ez? Mert az igényes jelentkező (hacsak nem kényszerül rá utolsó mentsvárként, kényszerből) nem fog egy igénytelenül feladott, hibákkal és/vagy hiányosan feladott állásra jelentkezni, ahol láthatóan nem fordítanak még a kiválasztásra sem kellő időt.
 „Majd lesz valaki.” – gondolják ők.

Ezek a legidegesítőbb álláshirdetések:

 

1. Asszisztens hirdetés és a hatkarú polip kép

- Általában ugyanilyen életet sugárzó „Kill me, please!” arckifejezéssel.

Tegye fel a kezét, aki már találkozott vele! Rettentő kreatívnak és fantáziadúsnak gondolt kép a multitasking jelzésére, és hogy legyél nagyon univerzális, de az x-edik alkalom után már elég uncsi vele találkozni.   Mellette tipikusan az a szöveg szokott állni, hogy „Jelentkezz, ha magadra ismertél. 
– Nem, köszi, én nem akarok így kinézni. :) 

real-estate-technology-tip-virtual-assistant.jpg
2. Nincsenek megadva a feladatok, hiányos hirdetés:

Nem baj, végül is csak a lényeg. Az elvárások szerencsére amúgy is megvannak. Azt is tudjuk, hogy van ingyen kávé, ami tök jó, de hogy a pozíció megjelölésen belül pontosan miből állnak a napi feladatok? Azt sűrű köd és titok övezi. 
 - Ne már! Ez tényleg nem ad túl nagy bizalomra okot: valószínűleg nincsenek tisztázva a feladatkörök, vagy esetleg „mindenes” feladataid lesznek.
job.jpg

 
3. Versenyképes fizetés 

Ivós játék: Ahányszor meglátod egy hirdetésben a „versenyképes fizetést” leírva, húzz le egy felest!

BEST OF KEDVENC: Versenyképes fizetés és fizetési igény együttese
A legtöbb álláskereső már keresgél annyi ideje, hogy a fenti két kifejezés külön-külön is hányingert kelt benne, de a legszebb mégis az, amikor ezekre összevonva bukkansz rá.
Ez csak nekem ambivalens?
Szóval most annyira versenyképes, hogy a versenytársakkal mégsem tud versenyt tartani fizetésben?
De akkor ez nem is versenyképes. Vagyis a hirdetések alapján  Magyarországon minden cég versenyképes.  Vagy nemt’om.

mteykketr.jpg

4.Egyéb amatőr hibák

  • Amikor szimplán a profizmus hiányára enged következtetni egy-egy apró, ám annál jelentőségteljesebb hiba. Mint például a lenti kép: a konkurens cég márkájával keresünk magunkhoz embert a szakmai pozícióra.
  • Vagy amikor „Perfect English” a követelmény, ám az angolul feladott hirdetés hemzseg a hibáktól (és itt nem elgépelésre gondolok).
  • Gmail-es és hasonló emailcímek: ezt inkább nem is kezdem el magyarázni, miért nem jó, pláne nem álláskereső oldalról, kik jutnak az adatainkhoz, létező állás-e egyáltalán, és ha létezik, miért nem enged meg magának egy céges emailcímet, stb stb.

 kepkivagas_1.PNG

 

És nálad mi verte ki a  biztosítékot?


Mindenkinek kitartást kívánok a kereséshez, ne add fel, meg lesz a megfelelő állás!


 

 

Képek: Szárnyas fejvadász, real-estate-websites

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapidolgaink.blog.hu/api/trackback/id/tr312046045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TechTraining · http://it-blog.hu 2016.12.13. 22:00:09

Nálam az szoktam kicsapni a biztosítékot, amikor diplomát és nyelvtudást kérnek valami asszisztens helyettesének a titkára által kiszervezett munkához, amit egy óvodás betanítva el tudna végezni.

Vagy az, amikor nyelvtudást kérnek és az interjún kiderül, hogy igazából semmi szükség rá a munka elvégzéséhez.

A girl has no name 2016.12.15. 18:23:31

@TechTraining: Igen, ezen én már inkább át is siklok. Hallottam olyanról egyébként, hogy a diplomát is, illetve az angolt is csak azért írták bele, hogy ezzel is előszűrjék a sok jelentkezőt, hogy kevesebb önéletrajz közül kelljen szelektálni...

2016.12.16. 21:02:59

90-es evekben masodallast kerestem hetvegere, es talaltam egy 24 oras ugyeleti munkat egy idosek otthonaban. A hirdetesben az akkori minimalber munkadij volt megadva, es melle irva: minusz az agy dija az alvashoz
Csak kivancsisagbol felhivtam, hogy ez most megis, hogy van? Az volt a valasz hogy egy panzioban az ar X penz ejszakankent, es ezt az arat vonjak le a 24 oras munkaberbol.
Meg most is rohogok rajta, de sajnos jol jellemzi a magyar munkaltatoi hozzaallast. Remelem, az ugyeletes orvosoktol a korhazakban nem vonjak le az agy dijat ha veletlenul le tudnak dolni fel orara :)

Gico 2016.12.17. 13:46:58

Kedvencem a "sales és marketing" menedzser vagy munkatárs. Amelyik cég nem tudja, hogy mi a sales és marketing között a különbség, ott nem akarok dolgozni. Olyannál sem, amelyik nem akarja megfizetni külön-külön a szakembert. Ugyanez a kategória, ha a termékmenedzser pozíciót keverik ezekkel. Ha meg azt írja oda, hogy üzletfejlesztési menedzser és a leírásban teljesen sales feladatokat ír le...iszonyatos égés.
süti beállítások módosítása