Mindennapi Dolgaink

Mindennapi Dolgaink

Híres emberek bukásai: Kitalálod, hogy az alábbi 10 történet melyik hírességhez tartozik?

Egy kis motiváció, ha épp magad alatt vagy. 

2016. november 08. - A girl has no name


Az élet nehéz leckéket tud adni olykor, mi pedig csak ott állunk azon őrlődve, hogy a kudarcainkról mi tehetünk vagy a körülmények balszerencsés áldozatai lettünk?
A valóság az, hogy az élet velejárója és felesleges sokáig tépelődnünk rajta. A legjobb, amit tehetünk, ha levonjuk a tanulságot, mivel értékes tapasztalatra teszünk szert általa, majd továbblépünk. Ez visz minket előre.
success-1123017_960_720.jpg

Kép:Pixabay


10 sikeres ember nagy kudarca

(A megoldáshoz húzd végig a mondat alatt a kurzort) 

1. Eltanácsolták egy színészképzőből azzal, hogy csak az idejét vesztegeti, túl félénk ahhoz, hogy a legjobbat hozza ki magából.

Lucille Ball, amerikai színésznő

2. A Decca lemezkiadó eltanácsolta őket és a következőt mondta: „Nem tetszik a hangzásuk és a gitár zene már különben is idejét múlt.

The Beatles

3. Egy bukott katona, mezőgazdász és ingatlanügynök, aki 38 évesen az apjánál dolgozott mindenesként.

- Ulisses S. Grant, az USA 18. elnöke

4. Miután kicsapták az iskolai kosárcsapatból, hazament, magára zárta az ajtót és zokogott.

Michael Jordan

5. Egy tanár szerint túl hülye volt, hogy bármit is megtanuljon, és azt tanácsolta, hogy keressen magának egy olyan területet, ahol a kellemes személyiségével sikeres lehet. 

Thomas Edison

6. Kirúgták egy újságtól azzal az indokkal, hogy nincsen képzelete és nincsenek eredeti ötletei.

Walt Disney

7. A menyasszonya meghalt, kétszer bukott üzletben, idegösszeomlása volt és 8 választáson vesztett.

Abraham Lincoln 

8. A magyar író nagy szegénységben élt, mert az írásaiból nem volt rendszeres jövedelme, ezért inkább el akart válni. Mivel felesége ennek ellenére nem akarta a válást, végül azt hazudta neki, hogy mást szeret. Elváltak.

- Mikszáth Kálmán

9. Gyakran küzdött depresszióval és öngyilkossági gondolatokkal a 20-as éveiben, miközben elvált nőként a saját és kislánya megélhetéséért küzdött. Kéziratát 12 kiadó utasította vissza, mondván, hogy túl bonyolult a cselekményszövése és nem ifjúsági regények közé való, mire az egyik kiadó meglátta benne a lehetőséget. Azóta az írónő a becslések szerint több mint 450 millió példányt adott el.

J.K. Rowling

10. Annak ellenére, hogy szülei keményen dolgoztak, hogy egyetemre járjon, félbehagyta tanulmányait. (Bár már maga a továbbtanulás is szülői nyomás révén érvényesült.) Később saját céget alapított, de kirúgták onnan.

Steve Jobs

 Az első 7 történet az alábbi motivációs videóból származik, amely sokunknak ismerős lehet, számomra pedig azóta is az egyik kedvencem a témában:


Köszönöm, hogy itt jártál, gyere máskor is!  

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el kedvelni az oldalt Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapidolgaink.blog.hu/api/trackback/id/tr7411940629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása