Mindennapi Dolgaink

Mindennapi Dolgaink

Mi volt a legrosszabb munkahelyi tapasztalatod?

Hagytál már ott munkahelyet? Nálad miért telt be az a bizonyos pohár?

2016. július 05. - A girl has no name

Manapság nehéz jó munkahelyet találni. Mit jót? Már nem is jót akar az ember, hanem csak kevésbé rosszat vagy legalább azt, hogy csak egy fokkal közelítse meg azt a szintet, amikor nem az ereit akarja felvagdosni, ha csak rá gondol, hogy be kell mennie. 

Egy rossz munkahely eléggé meg tudja keseríteni az életünket, s még az egyébként lelkes és motivált munkaerőt is rövidesen lélektelen, kiégett droiddá változtatja, még a legelhivatottabbakat is.
Ha cégvezető vagy és kapkodod a fejed, amiért jönnek-mennek az emberek a cégednél,
ez az üzenet neked is szól.


A leggyakoribb okok, amik arra késztetik az alkalmazottat, hogy tovább álljon:

  1. Túlóra, túlóra, túlóra:
    Még ha szereted is a munkádat, a túlhajszolással pont az ellenkezőjét éri el az egész. A legjobban teljesítő embereket is lestrapálttá teszi és kiöli belőlük a szenvedélyt. Igenis szükségünk van elég szabadidőre! Kell az idő a feltöltődésre. Ráadásul egy frissen végzett kutatás kimutatta, hogy hiába dolgozunk többet és sokat, egyáltalán nem teljesítünk jobban. Sőt, csak többet hibázunk, így egyik félnek sem a leghatékonyabb megoldás a szinte mindennapos túlóra, ennek ellenére mégis rengeteg cégnél bevett szokás.
    ido.PNG
  2. Távolság:
    Sokat kellett utaznod, s ezt még tetézi, ha egy rossz és lepukkant környéken is van a cég. Nem beszélve arról, ha ehhez még az első pont is hozzájön és gyakran végzel később. Gyakorlatilag este alig marad 1-2 órád magadra, leszipolyozva és kimerülve.

  3. Borzasztó munkahelyi légkör:
    Állandó stressz, gyomorgörcs a munka miatt. Frusztrált kollégák, akik téged használnak arra, hogy levezessék a feszkót. Nincs jó csapat, s nem is segítenek benne, hogy fejlődj. A megrovás persze már annál gyakoribb.

  4. Kevés fizetés, nincs motiváció:
    Ezt nem is kell megindokolni, mindegyikünk pénzből él. Nem rossz ötlet motiválni az embereket. Igen, legcélszerűbben pénzben és akkor hosszabb távon is maradnának.
    munka.PNG
  5. Nulla megbecsülés:
    Vagy legalábbis csak üres szavak. Gyakori a cégeknél, hogy évek óta nincs béremelés, valahol még csak juttatás sem, miközben az újonnan felvett emberek már eleve többel indulnak, mint te pár éve vagy akár mint amennyit most kapsz. Itt most nem arról van szó, ha valakinek jobb végzettsége van sajnos.
    Ne csak a munkavállalótól várjuk el a lojalitást, létezik céges lojalitás is - mondjuk jellemzően nem nálunk-, de ez több helyen már azért működik. Ők szeretnék megtartani az értékes és tapasztalt munkavállalót, mert tudják, hogy értük már verseny folyik. Jó lenne követni ezt a trendet.

Neked hány pont van meg a fenti felsorolásból, illetve hánnyal találkoztál már?

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapidolgaink.blog.hu/api/trackback/id/tr568868766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása