Mindennapi Dolgaink

Mindennapi Dolgaink

Munkakeresés: Hogyan éld túl

A munkakeresés fázisai: motivációk, tippek, ha épp magad alatt vagy.

2016. június 13. - A girl has no name

Ha régóta dolgoztál már és nincs még meg az új munkahely, az első 1-2 hét chill még jól is esik: pihenhetsz, nézhetsz filmeket, el tudsz menni olyan helyekre, ahová szerettél volna, de eddig nem volt időd napközben.

Aztán kezdődik a jelentkezések időszaka:
Fontos, hogy számolj egy reális idővel, ami alatt új munkát találhatsz. Az sem jó, ha úgy indulsz neki, hogy 2-3 hetet adsz magadnak, hogy az alatt biztos sikerül egy szakmába vágót találnod, mert ha mégsem, akkor majd jön a csalódás, ami letöri a lelkesedésed. A munkahelyváltás eltarthat pár hónapig, - átlagban 3, vagy akár 6 hónapig is-, s néhány esetben ez még tovább elhúzódhat sajnos attól függően, hogy mennyi tapasztalatod van, mennyire keresett jelenleg az a terület, amelyre jelentkezel.

asd.PNGA másik ami még nagyon fontos, hogy lesz egy-két olyan hirdetés, amikor úgy érzed majd hogy ezt neked találták ki és mindenben tökéletesen passzol hozzád, pont téged keresnek. Elmész az interjúra, már ott is felkészült vagy, gyakoroltad a várható kérdéseket, hogy lehetőleg ne bambán nézz és gondolkodj 3 negatív tulajdonságodon percekig, miközben az interjúztató téged néz, te pedig az ablakot. Sikerült is, úgy vetted le te is és talán mondták is, hogy a személyiséged meg van hozzá és az egész interjú jól sikerült, még a feltételek is 100%-ban megvannak hozzá, amiket kértek. Abban maradtok, hogy 1-2 napon belül jelentkeznek. Majd ebből az is lehet, hogy 1-2 hetet simán ülnek rajta és végül hiába egyezett minden és szerepeltél jól, végül mégis más lett a befutó.

Ilyenkor nehéz pozitívnak maradni és biztos előtör a csalódottság és a negatív gondolatok, viszont tudnod kell, hogy ezt nem veheted személyesen magadra. Számtalan oka van, egészen a legapróbbakig, amiért úgy gondolják, hogy más jobban bele illene az adott munkakörbe. Nem szabad ettől függetlenül azonban azt gondolnod, hogy te nem lennél elég jó! Valószínűleg te is jó lennél, de sajnos csak egy embert választhatnak, szóval ilyenkor porold le magad, és menj/keress tovább.

Ez egy olyan játék, hogy minden ilyen kis „game over” után tovább kell próbálkoznod, még sok életed van és vinned kell a pályát, ez még nem a vége. Lehet, hogy csak 70, 100, vagy 200 jelentkezés után lesz meg álmaid állása, úgyhogy nem szabad feladni.

A nehezebb része:

A bizonytalanság. Ez lelkileg megterhelő. Ezt én személy szerint mindig nehezen viseltem, mint a legtöbb ember általában. Az ezzel járó stressz sajnos a kapcsolatra is rányomhatja bélyegét. Ezt tudatosan tartsd kordában, járj el sportolni, futni, ez a te hangulatodnak is jót tesz.

Ahogy telik az idő és fogy a tartalékod, kezdődik az igazi survivor. Eszedbe jut, hogy akár be is kamerázhatnád a lakást, ez igazi reality show. Ilyenkor segítség lehet ideiglenes megoldásképp alkalmi/időszakos munkákat is keresni vagy ha van rá lehetőség, egy rokon vagy családtag segítségét kérni. Végül a legfontosabb: tarts ki! Akármeddig is tartson ez az időszak, a lényeg, hogy ez csak időszakos állapot, előbb-utóbb vége lesz.
Menni fog!

k2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapidolgaink.blog.hu/api/trackback/id/tr638805868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása